Recepten

Delen

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

Dit heerlijke pannenkoekenrecept is perfect voor mensen met verschillende voedselallergieën en/of intoleranties, voor vegetariërs en veganisten! Boekweit bevat veel eiwitten en is rijk aan lysine en arginine. Deze aminozuren versterken ons afweersysteem en zijn belangrijk bij weefselherstel.
Dit gezonde ontbijt is ideaal om het jaar opnieuw positief te starten na al dat lekkers tijdens de feestperiode.

INGREDIËNTEN

TIP Ben je allergisch voor noten? Gebruik dan sojamelk of havermelk!

    METHODE

    1. Plet de banaan met een vork.
    2. Giet de melk samen met de vanille, amandelen, bloem, de geplette banaan en het bakpoeder in een blender en mix tot er een glad geheel ontstaat.
    3. Zet een anti-aanbak pan op het vuur en wacht tot deze helemaal warm is.
    4. Gebruik voor elke portie van 2 pannenkoeken een scheutje olie.
    5. Duw wat blauwe bessen in het beslag en bak de pannenkoek aan beide kanten tot ze goudbruin gekleurd is.
    6. Serveer de pannenkoeken met wat extra fruit en rijstsiroop.

    TIP: Je kan het pannenkoekenbeslag gerust een nacht in de frigo bewaren!

    Oudere artikelen Nieuwere artikelen