BROWNIES
INGREDIËNTEN
- 200 gram chocolade (5 grote paaseieren)
- 50 gram bloem
- 20 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 130 gram suiker
- 130 gram boter (Alsan, Eden Wedena)
METHODE
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Laat de chocolade samen met de boter smelten ‘au bain-marie’.
- Neem een aparte kom en breek daarin de eieren. Strooi er de suiker overheen en roer los.
- Schenk de gesmolten chocolade bij de eieren en roer door elkaar.
- Voeg de bloem en het amandelmeel bij het mengsel en roer tot je een egaal beslag krijgt.
- Neem een bakblik en vet in met boter of kokosolie.
- Bedek de zijkanten en de bodem van het bakblik met bakpapier.
- Schep het beslag in het bakblik tot je een laag van 2 tot 3 centimeter dik hebt. Strijk het oppervlak glad.
- Bak het beslag gedurende 25 minuten op 170 graden.
- Laat afkoelen en snij in vierkante stukjes van ongeveer 5 cm op 5 cm.