Recepten

Delen

Chocolade hazelnoten ijs

Chocolade hazelnoten ijs

Dit verfrissend en overheerlijke ijs is vrij van room en maak je zonder een ijsmachine! Verras je gasten met een verrukkelijk nagerecht of geniet ervan op een warme nazomerse dag. Door het gebruik van bananen zit het ijs boordevol voedingsvezels, vitaminen en mineralen en bevat het veel minder vet dan roomijs. Geniet zonder schuldgevoel van dit heerlijke toetje!

INGREDIËNTEN

METHODE
  1. Laat de bevroren bananen even rusten tot ze zacht worden.
  2. Hak ze in stukken en doe ze in een blender samen met de hazelnootpasta en het cacaopoeder.
  3. Blend alles tot een geheel.
    TIP Om de textuur wat smeuïger te maken kan je een scheut plantaardige melk toevoegen aan het mengsel zoals amandelmelk, havermelk of kokosmelk (EcoMil Amandelmelk, EcoMil kokosmelk, Lima havermelk).
  4. Doe het ijs in een kommetje of een groot glas.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie of hak hem in fijne stukjes en strooi over het ijs.
  6. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en gebruik ze als afwerking.
    Smakelijk!
    Oudere artikelen Nieuwere artikelen