Recepten

Delen

CHOCOLATE CHIP KOEKJES

Chip koekjes

INGREDIËNTEN

  • 225 gram zelfrijzende bloem (Doves Farm)
  • 200 gram boter op kamertemperatuur (Alsan of Eden Wedena)
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram lichtbruine suiker
  • 1 + ½ theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 200 gram chocolade

    METHODE

    1. Verwarm de oven op 180 graden.
    2. Doe de boter in een kom en meng de kristalsuiker, de lichtbruine suiker en het vanille extract door de boter met behulp van een keukenmachine.
      (LET OP: niet te lang mengen, anders komt er te veel lucht in het deeg.)
    3. Voeg vervolgens de eieren toe en meng deze door het deeg.
    4. Voeg daarna de bloem en het zout toe zodat er een stevig deeg ontstaat.
    5. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer de stukjes door het deeg.
    6. Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ongeveer 2 centimeter.
    7. Leg de deegballetjes op een bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de balletjes is.
    8. Bak de koekjes gedurende 14 minuten knapperig vanbuiten en nog een beetje zacht vanbinnen.

    TIP: Serveer de koekjes met een bolletje ijs (Naturattiva rijstijs) en aardbeien. Heerlijk als de koekjes net uit de oven komen!


    Smakelijk!
      Oudere artikelen Nieuwere artikelen