Courgette-broccolisoep met croutons

courgette broccolisoep met croutons

INGREDIËNTEN (4 personen)

    METHODE

    1. Verdeel de broccoli in roosjes en spoel ze af.
    2. Pel en snipper de knoflook fijn.
    3. Snijd de courgette en uien grof.
    4. Stoof alles aan in een kookpot met een scheut olijfolie.
    5. Voeg nu de broccoliroosjes toe en schenk er de groentebouillon bij.
    6. Maak een kruidentuiltje van de kruiden en voeg dit toe.
    7. Laat minstens 20 minuten koken op een laag vuur.
    8. Verwijder vervolgens het kruidentuiltje en mix de soep. Laat nogmaals doorkoken en zeef de soep.
    9. Kruid af met peper en zout.
    10. Snijd het brood in blokjes.
    11. Verhit een klontje boter in een pan en bak de croutons tot ze krokant zijn.
    12. Serveer de warme soep met een handvol croutons.
        Smakelijk!