Gezonde havermoutrepen
INGREDIËNTEN
- 130 gram havermout (Semper havermout)
- 150 gram dadels, ontpit en gehakt
- 1 el chiazaad (Marma chiazaad)
- 1 el gemalen lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten (Linwoods)
- 50 gram ongezouten noten
- 1 el geraspte kokos (Hygiëna geraspte kokos)
- 2 el vloeibare kokosolie (Marma kokosolie)
- 40 gram agavesiroop (NaturGreen agavesiroop)
- 2 el water
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Pureer de dadels in een keukenmachine samen met 2 eetlepels water tot een plakkerige massa ontstaat.
- Hak de noten fijn en meng ze samen met de andere droge ingrediënten in een kom.
- Voeg de agavesiroop en de kokosolie toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Neem een ovenschaal van ongeveer 15 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel het mengsel over de vorm en druk goed aan.
-
Bak de havermout gedurende 25 minuten in de oven.
- Tip Hoe langer je de repen in de oven laat, hoe knapperiger ze worden.
- Laat volledig afkoelen en snijd vervolgens in repen.