Recepten

Delen

Glutenvrij eiwit- en vezelrijk brood

Glutenvrij eiwit- en vezelrijk brood

Dit glutenvrij broodje is ideaal als je wat meer vezels en eiwitten aan je maaltijden wil toevoegen. Het broodje zit boordevol vezels door al de toegevoegde zaden en pitten en bevat extra veel eiwitten. Hierdoor is het brood perfect geschikt voor sporters om spieropbouw en spierherstel te bevorderen. Je kan het brood eten bij de maaltijd of meenemen als voedzaam tussendoortje. Door de vrij neutrale smaak kan je eindeloos variëren met beleg!

INGREDIËNTEN

METHODE
  1. Verwarm de oven op 190 graden Celsius en bekleed een broodbakblik (of cakevorm) van circa 1,5 liter inhoud met bakpapier.
  2. Neem een kom en vul deze met 375 ml lauw water.
  3. Voeg de gist en de olijfolie hieraan toe en laat dit 5 minuten staan. Hierdoor zal de gist geactiveerd worden.
  4. Doe het meel, de gemalen amandelen, de zaden en pitten samen met een snuifje zeezout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Hak de rozemarijn fijn en voeg ze toe.
  5. Breek de eieren in het kuiltje en schenk het water met de gist en de olijfolie erbij.
  6. Klop alles geleidelijk door elkaar tot je een dik beslag hebt.
  7. Giet het beslag in het broodbakblik en strijk de oppervlakte glad.
  8. Bak het brood gedurende 45 minuten in het midden van de oven gaar tot er een goudbruine korst te zien is.
  9. Laat het brood volledig afkoelen alvorens het aan te snijden.
Smakelijk!
Oudere artikelen Nieuwere artikelen