GLUTENVRIJE TAGLIATELLE MET ZALM
INGREDIËNTEN
- 4 stukken zalmfilets
- 3 teentjes knoflook
- Zout en peper
- 2 tl tijm
- 4 el olijfolie of een andere plantaardige olie (bv. zonnebloemolie of maïsolie)
- 1 courgette
- 8 cherrytomaten
- 2 kleine rode uien
- 400 gram glutenvrije tagliatelle (Semper tagliatelle)
- TIP: Moet het gerecht eivrij zijn? Gebruik dan Fettucce van Le Veneziane.
- 3 el plantaardige room
METHODE
- Spoel de zalm met water en marineer in 2 geperste teentjes knoflook, zout, peper, tijm en 1 el olijfolie.
- Snijd alle groenten in blokjes.
- Neem een kookpan en kook de pasta beetgaar.
- Doe 3 el olijfolie in een pan en bak hierin de groenten 5 minuten lang op hoog vuur.
- Giet de pasta af en laat even uitlekken. Doe vervolgens de pasta opnieuw in dezelfde kookpan.
- Voeg 3 el plantaardige room bij de pasta en 1 geperst teentje knoflook.
- Leg de zalm in dezelfde pan als de groenten en bak op laag vuur totdat de vis roze van kleur is.
- Snijd de zalm in grote stukken en voeg ze bij de pasta en de groenten.