Hamburgers
Maak zelf heerlijke hamburgers met dit smakelijke recept! Heb je een feestje, een barbecue of gewoon een gezellige avond gepland? Deze lekkere hamburgers zorgen gegarandeerd voor een groot succes. Dat is genieten voor jong en oud!
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 4 glutenvrije hamburgerbroodjes
(Schär hamburgerbroodjes/ Nutrifree hamburgerbroodjes/
Proceli hamburgerbroodje) - Handvol ijsbergsalade
- 1 ajuin
- 1 ei
- 500 gram puur rundergehakt
- 2 tomaten
- 4 plakjes lactosevrije smeltkaas (MinusL tostiekaas)
- Indien melkvrij: 4 plakjes cheddar kaas
(Wilmersburger cheddar kaas)
- Indien melkvrij: 4 plakjes cheddar kaas
- 3 el paneermeel (VA Foods paneermeel/ Peak’s paneermeel)
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
- Cayennepeper
METHODE
- Neem een kom en meng daarin het gehakt, ei, paneermeel, peper, zout en een mespunt cayennepeper.
- Meng goed en vorm 4 hamburgers van het mengsel. Leg de hamburgers even in de koelkast.
- Spoel de tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Spoel ook de ijsbergsalade schoon en snipper hem fijn.
- Pel de ajuin, snijd in ringen en stoof deze zacht in de pan met een scheut zonnebloemolie.
- Bak de hamburgerbroodjes in de oven zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat ze afkoelen en snijd ze dan open. Laat ze nog heel even roosteren onder de gril.
- Bak of gril de hamburgers tot ze goudbruin kleuren. Leg er vervolgens een plakje kaas op en laat de kaas smelten.
-
Beleg de broodjes met sla, tomaten, een hamburger, kaas en de ajuinringen.
- Tip: smeer op het broodje een saus naar keuze (Eden mayonaise/ Zwergenwiese ketchup)
- Serveer de hamburgers zo of samen met frietjes.
Smakelijk!