Kalkoenfilet met walnoten en cranberry’s uit de oven

Kalkoen

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 40 gram walnoten
  • 2 eetlepels glutenvrije havermout (Bauckhof havermout)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 15 gram peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 150 gram verse cranberry’s
  • 2 sjalotjes, in dunne plakjes gesneden

    METHODE

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Meng de walnoten, havermout, knoflook, peterselie en 2 lepels olijfolie in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
    3. Leg de kalkoenfilet op een plank en snijd het twee keer diep in tot op 2 cm van de onderkant.
    4. Vul de inkepingen met het walnotenmengsel en druk het mengsel goed aan. Het vlees moet hierdoor aan de bovenkant goed openstaan.
    5. Bind de kalkoenfilet elke 2 cm samen met rolladetouw.
    6. Wrijf de kalkoenfilet aan de buitenkant in met zout, peper en wat olijfolie en leg het met de gevulde kant naar boven op een ingevette braadslede.
    7. Meng in een kom de cranberry’s met de sjalot, wat zout, peper en 2 eetlepels olijfolie en verdeel dit mengsel rond de kalkoenfilet.
    8. Braad de kalkoenfilet in de oven in 40 tot 50 minuten mooi bruin en gaar.
    9. Neem de braadslede uit de oven en laat de kalkoenfilet afgedekt met aluminiumfolie nog 10 minuten staan.
    10. Snijd de kalkoenfilet in plakken van 1 cm dik en leg ze op een bord. Schep de cranberry’s ernaast.

    TIP: Heerlijk samen met gestoofde wintergroenten en verse zoete aardappelkroketten (zie Recept Zoete Aardappelkroketten)

        Smakelijk!