Recepten

Delen

Lasagne

Lasagne

Er is niets zo hartverwarmend als deze heerlijke Italiaanse klassieker. Een authentiek Italiaans gerecht met veel smaak en pure ingrediënten. Met dit eenvoudig basisrecept zet je een heerlijke verse lasagne op tafel!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 500 gram rundgehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden: basilicum, oregano, peterselie en paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • Sambal
  • Kristalsuiker
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 250 gram glutenvrije lasagnevellen (Semper lasagnebladen)
  • Olijfolie
  • 2 bolletjes lactosevrije mozzarella (MinusL mozarella)
    • Peper en zout  

      METHODE

        • Snipper de ui en fruit deze aan in een grote koekenpan met wat olijfolie.
        • Voeg halverwege de fijngesneden knoflook toe.
        • Neem een kleine braadpan en verwarm de tomatenpuree op hoog vuur. Blijf roeren zodat de puree niet kan aanbranden.
        • Voeg het mengsel van ui en knoflook toe aan de tomatenpuree.
        • Verwarm in de grote koekenpan opnieuw wat olijfolie en bak het gehakt samen met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
        • Voeg het gehakt toe aan het mengsel van tomatenpuree.
        • Voeg nu ook de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe.
        • Breng op smaak met sambal, wat suiker en eventueel nog wat Italiaanse kruiden. Voeg ook het laurierblad toe.
        • Laat 3 kwartier op een laag vuur sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe.
        • Verwarm de oven op 180°C.
        • Neem een ingevette ovenschaal en leg daarin 1 laag lasagnevellen. Bedek de lasagnevellen met een laag tomatensaus en plakjes mozzarella. Herhaal met een laag lasagnevellen, saus en mozzarella en blijf herhalen tot de ovenschaal bijna helemaal gevuld is.
        • Bedek de bovenkant met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.
        • Neem nu de aluminiumfolie weg en bak de lasagne nog 15 minuten.
        • Smakelijk! 
            Oudere artikelen Nieuwere artikelen