Recepten

Delen

Macaroni met kaas en hesp

Macaroni met kaas en hesp

Na een lange werkdag is het altijd heerlijk om te kunnen genieten van een lekker bord pasta. Deze Italiaanse klassieker is eenvoudig te bereiden, kindvriendelijk en ideaal als je weinig tijd hebt om te koken. 

TIP Maak deze pasta volledig melkvrij door het gebruik van plantaardige zuivelproducten!

INGREDIËNTEN

METHODE
  1. Smelt de boter in een kleine kookpot en voeg de bloem toe. Laat de bloem een beetje aanbakken (ongeveer 5 minuten).
  2. Neem de pot van het vuur en voeg dan de melk er rustig, beetje bij beetje, aan toe. Roer goed met een garde om klonters te vermijden.
  3. Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken.
  4. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Giet de macaroni af en spoel af met koud water.
  5. Werk de saus af door deze te kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Voeg naar wens de room toe om de saus smeuïger te maken.
  7. Voeg nu de geraspte kaas toe en werk af met het sap van de citroen.
  8. Voeg tot slot de ham toe en roer goed door.
  9. Doe de macaroni bij de saus en roer alles nog een laatste keer goed door.
  10. Giet alles in een ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
  11. Zet gedurende 10 minuten in de oven onder de grill.
  12. Smakelijk!
    Smakelijk!
    Oudere artikelen Nieuwere artikelen