PASTA MET KIP, COURGETTE EN PAPRIKA

pasta met kip

Een bord pasta, dat smaakt altijd! Het is bovendien niet altijd makkelijk om snel een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Deze pasta is licht, snel te bereiden en heel smaakvol. Heerlijk na een lange werkdag.

INGREDIËNTEN (4 personen) 

    METHODE

      • Zet een pan met een ruime laag waterop het vuur om zo de pasta in te koken.
      • Verwarm alvast een pan op laag vuurzodat de bodem goed heet wordt. 
      • Pel de uien snijd in stukjes, pel ook de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk.
      • Snijd de kippenfilets in blokjesen verhit een scheut olijfolie in de pan.
      • Bak de ui en knoflook kort aanin de pan tot de ui glazig wordt, doe er dan de stukjes kip bij.
      • Kruid met peper en zout en strooi er flink wat kempische kruidenmix overheen.
      • Bak de kippendij in ongeveer tien minuten Snij intussen de courgettes in blokjesen snij de bovenkant van de rode paprika, haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snijd de paprika in reepjes.
      • Schep de kip uit de hapjespanen bewaar voor later, maak de pan nog niet schoon maar laat op het vuur staan. Doe weer een scheutje olijfolie in de pan en voeg de gesneden courgette en rode paprika Kruid ook met wat peper en doe er de groene pesto bij.
      • Schep alles goed om en bak in tien minuten
      • Bereid in de tussentijd de pastazoals aangegeven op de verpakking.
      • Doe de stukjes kiptot slot nog even bij de groenten en verwarm kort op hoog vuur, schep tussendoor steeds om. 
      • Serveer de pastaop de borden en schep hier de gebakken courgette, rode paprika en stukjes kippendij
      • Strooi er wat verse basilicumoverheen en strooi er nog wat kaas Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je pasta met in pesto gebakken courgette, rode paprika en stukjes kip is klaar. 
      • Smakelijk!