POFFERTJES

poffertjes

Poffertjes zijn mini-pannenkoekjes die lekker opblazen. Anders dan bij pannenkoeken wordt in het beslag een rijsmiddel gebruikt, in ons recept gist. Ze zijn heerlijk als ontbijt of kunnen gemaakt worden als dessert met eventueel chocoladesaus en/of vanille-ijs.

INGREDIËNTEN (4 personen) 

TIP: Indien je het recept eivrij wil maken kan je de eivervanger van Orgran gebruiken
EXTRA BENODIGDHEDEN

METHODE

    • Neem een beslagkom en meng hierin de bloem en de suiker.
    • Meng de melk met de gist. Meng dit goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan.
    • Voeg het hierna toe aan een mengsel van bloem en suiker.
    • Vervolgens kan je het ei toevoegen, meng dit goed en dek de kom af met een vochtige theedoek.
    • Laat het beslag een uur rusten op een warme plek, zeker niet in de koelkast.
    • Na een uur vul je een spuitzak met het beslag en vet je de poffertjespan in met de boter.
    • Zet het vuur op medium.
    • Wanneer de pan goed is opgewarmd spuit je de poffertjes in de pan.
    • Het verschilt per pan en per gasfornuis hoeveel tijd het omdraaien van de poffertjes kost. Bij ons duurt het maar 10 à 20 seconden.
    • Gebruik een vorkje of een satéprikker om ze om te draaien. Wanneer beide kanten gaar zijn, leg je de poffertjes op een bordje met een klontje Eden boter en een flinke lading poedingsuiker.
    • Smakelijk!