Recepten

Delen

Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti

Er is niets zo hartverwarmend als een heerlijk bord spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Een echte Italiaanse klassieker met veel smaak en pure ingrediënten. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, het is ook heel kindvriendelijk!

INGREDIËNTEN (4 personen)

Opgelet: Zorg ervoor dat het gehakt onbewerkt is!

      METHODE
      1. Doe het gehakt samen met het ei, het paneermeel en de peterselie in een kom. Kruid af met peper en zout. Meng alles onder elkaar met je handen.
      2. Neem telkens een beetje van het gehakt uit de kom en rol er balletjes van. Zorg dat je handen goed vochtig blijven.
      3. Neem een steelpan en verwarm wat olijfolie in de pan. Bak de balletjes rondom bruin. Laat ze vervolgens nog even verder garen op een zacht vuur.
      4. Schil de ui en snipper ze fijn.
      5. Verhit een scheut olijfolie in een andere pan en bak er de uisnippers even in aan. Let op, ze mogen niet bruin worden!
      6. Doe de blokjes tomaat en de tomatenpuree bij de ui en laat de saus 10 minuten zacht koken.
      7. Doe er vervolgens de balletjes bij. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
      8. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
      9. Serveer de spaghetti samen met de gehaktballetjes in tomatensaus.

          Smakelijk!
          Oudere artikelen Nieuwere artikelen