Recepten

Delen

TAGLIATELLE MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS

Tagliatelle

Dit heerlijk plantaardige gerecht met spinazie en champignons zit boordevol lekkere en gezonde ingrediënten. Het is voedzaam, vol van smaak en eenvoudig te bereiden. Ideaal om klaar te maken na een lange werkdag!    

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 500 gram glutenvrije tagliatelle (Le Veneziane fettucce)
  • 400 gram champignons
  • 300 gram spinazie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 250 ml plantaardige room (Schlagfix ongezoete room)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Peper
  • 100 gram pijnboompitten
  • Olijfolie

TIP: Voeg kipblokjes toe voor extra eiwitten.

METHODE
  1. Neem een pan en rooster de pijnboompitten zonder vetstof.
  2. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken.
  4. Spoel de spinazie.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Voeg na enkele minuten ook de champignons toe. Bak op hoog vuur en breng op smaak met peper.
  6. Als de champignons bijna klaar zijn, voeg dan de spinazie toe en bak kort mee.
  7. Voeg tenslotte de Italiaanse kruiden toe en 250 ml plantaardige room.
  8. Laat alles nog even goed opwarmen en meng dan onder de tagliatelle.
  9. Schik de pasta in de borden en strooi er de pijnboompitten over. 
    Smakelijk!
    Oudere artikelen Nieuwere artikelen