Recepten

Delen

Tiramisu met speculaas

Tiramisu

Sinterklaas is in aantocht en dat vraagt natuurlijk om een lekker Sint-dessert! We hebben het klassieke tiramisu recept omgetoverd tot een eenvoudige en heerlijke variant met speculaas. Perfect om gezellig met z’n allen van te smullen op de leukste dag van het jaar!

INGREDIËNTEN

METHODE
  1. Klop de slagroom stijf samen met 25 gram suiker en zet even in de koelkast tot de slagroom volledig opgesteven is.
  2. Klop nu de mascarpone samen met de overige 25 gram suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.
  3. Doe de slagroom bij de mascarpone en roer ze door elkaar met een spatel.
  4. Dip de speculaas kort in de koffie en verkruimel ze daarna grof in een schaaltje.
  5. Neem 4 kleine glazen en strooi wat speculaaskruimels op de bodem van elk glas. 
    1. Tip: Je kan de tiramisu ook in 1 grote schaal maken in plaats van 4 kleine glazen. Dan hoef je de speculaas niet te verkruimelen.
  6. Schep een beetje mascarpone bovenop de speculaas en maak laagjes.
  7. Zet de glazen met tiramisu in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven. Indien mogelijk laat je ze best een hele nacht in de koelkast staan.
  8. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een beetje cacaopoeder.
    1. Tip: Knip een leuk figuurtje uit stevig papier en leg dit op de bovenste laag van de mascarpone. Strooi nu de cacaopoeder er overheen.

      Smakelijk!
      Oudere artikelen Nieuwere artikelen