Vanillepudding met speculaas

vanillepudding

INGREDIËNTEN (4 personen)

    METHODE

    1. Breng de melk samen met de room en de helft van de suiker aan de kook op een zacht vuur.
    2. Schraap met een scherp mes het merg uit de vanillestokjes en voeg zowel het merg als de vanillestokjes toe aan de melk.
    3. Klop de eierdooiers samen met de rest van de suiker luchtig. Voeg ook het maïszetmeel toe en klop goed door.
    4. TIP: Liever eivrij? Laat de eierdooiers dan gewoon weg en doe de suiker en het maïszetmeel rechtstreeks bij de melk.
    5. Haal de vanillestokjes uit de melk.
    6. Giet een scheut warme melk bij de eierdooiers en roer tot een glad mengsel. Giet dit bij de rest van de melk terwijl je blijft roeren.
    7. Doe de speculaaskoekjes in een zakje en ga er met de deegrol over tot alles koekjes verkruimeld zijn.
    8. Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes op de bodem van 4 glazen.
    9. Giet er de pudding over en strooi de resterende koekjes erover.
    10. Laat in de koelkast volledig afkoelen.

    TIP: Strooi er net voor het serveren nog wat poedersuiker over.

        Smakelijk!