VEGAN KAASKROKETTEN 

kaaskroket

Ben je nog op zoek naar een heerlijk en eenvoudig bijgerecht? Deze vegan kaaskroketten zijn ideaal om te serveren als aperitiefhapje, snack, voorgerecht of bij de maaltijd. Iedereen kan genieten van deze heerlijke lekkernij want de kaaskroketten zijn glutenvrij en volledig plantaardig!

INGREDIËNTEN (4 personen)

METHODE

Voor de kaasmix

  • Giet 100 ml van de plantaardige melk in een aparte kom en los hierin de Agaranta op.
  • Smelt de boter in een stevige pot op een laag vuur. Van zodra de boter helemaal gesmolten is, voeg je de bloem erbij. Klop goed door elkaar en blijf roeren.
  • Voeg nu de rest van de plantaardige melk erbij, in tussenstappen en blijf goed roeren.
  • Van zodra de melk goed opgenomen is kan de room erbij. Blijf goed en krachtig roeren.
  • Doe er nu het mengsel met Agaranta bij en klop dit erdoor.
  • Klop nog een minuut stevig door en zet dan het vuur uit.
  • Neem een houten lepel en roer er de plantaardige kaas doorheen. Proef en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Pak een schaal en smeer deze vanbinnen in met plantaardige boter.
  • Doe je kaasmengsel in de schaal en druk wat aan zodat er zeker geen lucht meer tussen zit.
  • Dit laat je een nacht opstijven in de koelkast.
Paneren
  • Leg de schaal met de kaasmix ondersteboven op een plank. Normaal gezien komt de mix vanzelf los, anders kan je met een mes even langs de randen gaan.
  • Neem een scherp mes en maak het mes nat. Snijd vervolgens de kaasmix in vierkanten vormen van ongeveer 3 bij 5 centimeter.
  • Neem drie kommen. In de eerste kom doe je wat bloem. In de tweede kom los je de 20 gram maïzena op in water. In de derde kom doe je het paneermeel.
  • Haal elke kroket in dezelfde volgorde door de drie kommen. Eerst een laagje bloem, dan in de natte kom en tenslotte door het paneermeel.
  • Zet de kroketten nog een uur in de koelkast zodat ze stevig genoeg zijn om te frituren.

TIP Je kan de kroketten nu ook invriezen!

Bakken
  • Verwarm de friteuse op 180 graden en frituur de kroketten in enkele minuten goudbruin.
  • Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien ze op met je favoriete saus, als snack, voorgerechtje of bij de frietjes.
  • Smakelijk!