Recepten

Delen

Vegetarische wok met noedels

Noedels

Dit heerlijke vegetarische wokgerecht met veel verse groenten en rijstnoedels is licht, smaakvol en zit boordevol gezonde ingrediënten. Het ideale recept als je weinig tijd hebt om te koken en toch zin hebt in iets voedzaam en gezond!

TIP: Toch liever een stukje vlees of vis erbij? Kip of kabeljauw passen perfect bij dit gerecht!

INGREDIËNTEN (4 personen)

      METHODE
      1. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg een snufje zout toe aan het water.

      2. Spoel de broccoli schoon en kook ze een tweetal minuten in kokend water. Doe er dan de sugar snaps bij en laat een paar minuten garen.
      3. Snijd de babymaïs in de lengte doormidden, in 4 stukken.
      4. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukken.
      5. Pel de ui en snijd in grove stukken.
      6. Haal de broccoli en de sugar snaps uit het water en koel af met koud stromend water. Giet het water nog niet weg.
      7. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan.
      8. Pel het teentje knoflook, plet met een mes en snipper fijn. Snipper ook de chilipeper en de gember fijn.
      9. Kook de noedels gedurende 3 minuten in het kookwater.
      10. Bak een portie oesterzwammen voor 2 personen in de olie en doe er een portie babymäis bij.
      11. TIP Roerbak nooit alles in 1 keer in de wok! Verdeel het in porties zodat alle groenten even krokant gebakken kunnen worden.
      12. Doe een portie knoflook, gesnipperde chili en gember in de wok. Voeg er ook een portie ui, sojascheuten, broccoli en sugar snaps aan toe. Roerbak alles in de wok.
      13. Meng de koude bouillon samen met de sojasaus, de teriyakisaus, de sesamolie en het maïszetmeel (of de bloem).
      14. Doe een portie noedels voor twee personen in de wok en giet er de helft van de saus bij. Schep alles goed door elkaar en laat kort verder bakken.
      15. Haal de portie uit de wok en bak de volgende portie op net dezelfde manier.
      16. Schep een portie op een bord en werk af met enkele blaadjes koriander, krokante uitjes, sesamzaadjes en eventueel een scheutje sesamolie.

            Smakelijk!
            Oudere artikelen Nieuwere artikelen