Warme brownies met Chunky Monkey ijs
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 200 gram pure chocolade (King Monty puur)
- 100 gram kristalsuiker
- 200 gram boter (Eden margarine of Alsan boter)
- 40 gram witte bloem (Schär kuchen & kekse of Doves Farm witte bloem)
- 20 gram amandelpoeder (Hygiëna amandelen gemalen)
- 4 eieren
- Ben&Jerry’s vegan Chunky Monkey ijs
BENODIGDHEDEN
- Keukenmachine
- Breek de eieren in de beker van de keukenmachine.
- Voeg de suiker bij de eieren. Laat de machine op een hoge snelheid draaien. Zorg dat het een bleek, luchtig en schuimig mengsel is geworden.
- Breek de chocolade in stukken.
- Neem een kookpot en breng wat water aan de kook. Zet er een kleinere kookpot in zodat je een ‘bain-marie’ verkrijgt.
- Smelt de boter en de chocolade in de kleine kookpot. Roer af en toe met een garde zodat je een glad mengsel krijgt.
- Meng de bloem samen met de amandelpoeder en doe dit bij de gesmolten chocolade.
- Roer goed met een garde tot je een egaal chocolade mengsel hebt.
- Verwarm de oven tot 175 graden Celsius.
- Schep het chocolademengsel bij het luchtige schuim van de eieren en de suiker. Laat de klopper van de keukenmachine op de laagste stand draaien tot alles gemengd is.
-
Neem een rechthoekige ovenschotel en bekleed met een vel bakpapier.
- Tip: Vet de ovenschaal vooraf een beetje in met boter.
- Schep het beslag van de brownies in de schaal en bak gedurende 15 minuten op 175 graden.
- De brownie is perfect gebakken wanneer er aan de bovenkant kleine barstjes verschijnen. Vanbinnen mag het beslag nog wat vochtig zijn.
- Snijd de brownie in kleine vierkantjes en serveer op een bordje met een bol Chunky Monkey ijs.