Recepten

Delen

Warme brownies met Chunky Monkey ijs

Warme brownies met Chunky Monkey ijs

INGREDIËNTEN (4 personen)

BENODIGDHEDEN

  • Keukenmachine
    METHODE
    1. Breek de eieren in de beker van de keukenmachine.
    2. Voeg de suiker bij de eieren. Laat de machine op een hoge snelheid draaien. Zorg dat het een bleek, luchtig en schuimig mengsel is geworden.
    3. Breek de chocolade in stukken.
    4. Neem een kookpot en breng wat water aan de kook. Zet er een kleinere kookpot in zodat je een ‘bain-marie’ verkrijgt.
    5. Smelt de boter en de chocolade in de kleine kookpot. Roer af en toe met een garde zodat je een glad mengsel krijgt.
    6. Meng de bloem samen met de amandelpoeder en doe dit bij de gesmolten chocolade.
    7. Roer goed met een garde tot je een egaal chocolade mengsel hebt.
    8. Verwarm de oven tot 175 graden Celsius.
    9. Schep het chocolademengsel bij het luchtige schuim van de eieren en de suiker. Laat de klopper van de keukenmachine op de laagste stand draaien tot alles gemengd is.
    10. Neem een rechthoekige ovenschotel en bekleed met een vel bakpapier.
      • Tip: Vet de ovenschaal vooraf een beetje in met boter.
    11. Schep het beslag van de brownies in de schaal en bak gedurende 15 minuten op 175 graden.
    12. De brownie is perfect gebakken wanneer er aan de bovenkant kleine barstjes verschijnen. Vanbinnen mag het beslag nog wat vochtig zijn.
    13. Snijd de brownie in kleine vierkantjes en serveer op een bordje met een bol Chunky Monkey ijs.

        Smakelijk!
        Oudere artikelen Nieuwere artikelen