Recepten

Delen

ZOETE AARDAPPELKROKETTEN

Kroketten

Op zoek naar een simpel, maar heerlijk bijgerecht? Deze zoete aardappelkroketten zijn ideaal om te serveren bij talloze maaltijden en zullen gegarandeerd door iedereen gesmaakt worden. Zoete aardappelen zijn een goede bron van vezels, vitaminen en antioxidanten.

TIP: Toch liever de gewone aardappelkroketten? Vervang dan de zoete aardappelen door gewone aardappelen!

INGREDIËNTEN (20 kroketten)

      METHODE
      1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
      2. Kook de aardappelblokjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
      3. Pureer ze en meng er 1 eierdooier door samen met de plantaardige boter. Voeg peper en zout naar smaak toe.
      4. Meng vervolgens 2 eetlepels glutenvrije bloem toe aan het mengsel. Voeg eventueel extra bloem toe. Dek het af en laat even afkoelen.
      5. Klop het andere ei samen met het resterende eiwit los en giet dit eimengsel in een diep bord.
      6. Vul een ander diep bord met paneermeel.
      7. Strooi wat extra bloem op je werkblad en vorm balletjes van de aardappelpuree. Rol ze vervolgens tot kroketten.
      8. Haal ze door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
        • Zorg dat de paneerlaag zeker dik genoeg is.
      9. Verwarm een frituurpan tot 180°C en bak de kroketten gedurende 4-5 minuten goudbruin.
      10. Smakelijk!

            Smakelijk!
            Oudere artikelen Nieuwere artikelen